Welkom bij het internationale PET portal en blog!

PET betekent Privacy Enhancing Technologies (privacy bevorderende technologieën). Dit forum laat zien dat moderne informatie en communicatie technologie, zoals het internet, niet onze privacy niet alleen bedreigt, maar ook gebruikt kan worden om onze privacy te beschermen.

Dit forum is niet alleen bedoeld voor professionals maar voor iedereen. Daarom is de inhoud van het portal onderverdeeld in drie categorieën inspelend op de specifieke interesses van: jongeren, volwassenen en IT professionals. Sommige nieuwtjes en ander materiaal is gerubriceerd voor een of meerdere doelgroepen, maar iedere bezoeker kan in principe al het materiaal bekijken.

Selecteer een van de drie doelgroepen om toegang te krijgen tot het materiaal dat aansluit bij je interesse en stijl!

Voor jongeren bieden we voornamelijk nieuws over privacy aspecten van online services en sociale netwerken die vooral door jongeren worden gebruikt.

In de categorie ‘volwassenen’ worden deze thema’s besproken op een manier die voor iedereen toegankelijk is, zowel voor leken als voor de gemiddelde internetter.

De categorie professionals richt zich op bezoekers met een redelijk kennisniveau wat betreft informatietechnologie en op IT professionals. We richten ons hier op mensen die gerïnteresseerd zijn in technische noviteiten en die met collega’s over technologie en privacy willen discussiëren.

Je kunt op ieder moment tussen de categorieën wisselen.

Op dit moment is het forum beschikbaar in drie talen: Engels, Nederlands en Hongaars. Het forum heeft editors en moderatoren in elk van deze talen die het aangeboden materiaal redigeren. Dit betekent dat niet alles in alle talen beschikbaar is. De thema’s, structuur en aanpak, en hopelijk de populariteit, zal wel vergelijkbaar zijn. In de toekomst kunnen ook andere talen worden toegevoegd.

 Jij kunt ook editor worden van deze site!

Door het schrijven van blog posts en commentaar en het insturen van materiaal naar de editors kan jij ook actief bijdragen aan de inhoud waarmee de kwaliteit verbetert en het aan populariteit kan winnen. Als je deze website nuttig en interessant vindt, laat anderen dat dan weten.

De ontwikkeling van het het internationale PET portal en blog is mogelijk gemaakt door het Broadening the Range Of Awareness in Data protection (BROAD) project dat wordt gefinancierd binnen het “Fundamental Rights and Citizenship” programma van de Europese Commissie.

© International PET Portal, 2010 | Colofon | Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy