Üdvözöljük a Nemzetközi PET Portál és Blogon!

A PET jelentése Privátszférát Erősítő Technológiák (angolul Privacy Enhancing Technologies). Ez a nemzetközi fórum – a korábbi magyar nyelvű, több éves múltra visszatekintő PET Portál és Blog szakmai hagyományait követve és kiterjesztve – azt kívánja bizonyítani, hogy a korszerű informatika, az internet nemcsak magánéletünk kifigyelésére alkalmas, hanem védelmére is.

Ez a fórum nemcsak szakembereknek szól, hanem széles látogatóközönségnek. Ezért a portálon megjelenő anyagainkat három érdeklődési körnek megfelelően Fiatalok, Felnőttek és Profik kategóriába osztottuk. Egy-egy anyag két vagy három kategóriába is tartozhat, és természetesen minden látogató minden anyagot elolvashat.

Ahhoz, hogy az érdeklődésének megfelelő stílusú és tartalmú anyagokat lássa, kérjük, válasszon a három kategória közül!

A Fiatalok számára elsősorban a fiatal generáció által használt szolgáltatások, közösségi oldalak privátszférát érintő híreit, újdonságait kínáljuk. A Felnőttek kategóriában az érdeklődő laikusokat, internethasználókat érdeklő kérdések szerepelnek, közérthető formában. A Profik körében azokra az informatikusokra vagy mélyebb informatikai ismeretekkel rendelkező látogatókra számítunk, akik szakmai újdonságokkal akarnak megismerkedni, vagy szakmai vitát szeretnének folytatni oldalainkon. Az egyes kategóriák között Ön bármikor navigálhat, érdeklődésének megfelelően.

Nemzetközi fórumunk jelenleg háromnyelvű: angol, holland és magyar változata olvasható. A három nyelven megjelenő anyagokat a nemzeti szerkesztők egymással egyeztetve, de önállóan szerkesztik, moderálják. Ezért a tartalmak nem szükségképpen azonosak az egyes nyelveken; azonos viszont a téma, a szerkezet, a szemlélet, és reméljük, a népszerűség is. Fórumunk alkalmas a későbbiekben további nyelvek fogadására is.

A Nemzetközi PET Portál és Blognak Ön is szerkesztője!

Blogbejegyzés-javaslataival, kommentárjaival, a szerkesztőknek beküldött anyagaival Ön is aktívan közreműködik a fórum tartalmának alakításában, színvonalának emelésében, népszerűségének növelésében. Ha hasznosnak, érdekesnek találja honlapunkat, kérjük, Ön is terjessze ismerősei között!

A Nemzetközi PET Portál és Blog létrehozását a Broadening the Range Of Awareness in Data protection (BROAD) projekt keretében az Európai Bizottság „Fundamental Rights and Citizenship” programja támogatta.

© International PET Portal, 2010 | Impresszum | Felhasználási feltételek | Adatvédelmi Nyilatkozat